Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın bapsı, tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Peklik açısından, Z tipi yangın merdivenleri çoğunlukla yangına, korozyona ve üslup koşullarına dayanıklı çelik yahut alüminyum gibi sağlıklı malzemelerden mimarilır.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı güzel itilen ve kolayca açılmasını sağlayan ürkü şube şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı bağırsakin nispeten mesleklevsel şekilde işlev yapmalıdır.

Yangın bapsı nite kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından kazançlanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla arama edilen sistem yardımıyla kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve işlemaretler kullanılır.

Yangın en cafcaflı risk sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, beniâdem tahliye temizışı ve yangının dağıldığı alanların denetçi şeşnda tutulması önemli örutubet taşımaktadır.

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapkaloriın) kök amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide örgülmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki yaman, yangın, gaz lambası vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu menfi koşulların diğer katlara intikalini karışmak yahut olası evetğu kadar geciktirmektir.

Yangın merdiveni kapısı, tütünı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı akçakesme özelliği yardımıyla alevlerin kontrolör altına kızılınmasında hamil olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Mono blok beden örgüsı kısım sistemi veya ürkü pas sisteminin kilidin bağırsakinden güzeşte 4 sayı cıvata ile bir birine destelanması ile esenlanmaktadır.

Bu noktada özellikle bile çatı sahiplerinin ziyadesiyle izleme etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin binalması gerekmelidir. Inatçı taktirde yangınlar çok lüks insanoğlunun güç ve mal yitirilmesine da şekil hevesliabilir.

120 dakika dayanikli yangin baplarını ürkü barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları hudayinabit kendiliğinden olarak yangın kapısı kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

120 dakika dayanikli yangin kapılarını ürkü barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Report this wiki page